סינקופה

נכתב ע"י יוסי שריף

סינקופה, Syncopation, シンコペーション, באומנויות לחימה וגם בלחימה מתייחסת לשינוי בקצב הרגיל של ההתקפה, ההגנה או התנועה.

טכניקות של אומנויות לחימה, ספורט לחימה או לחימה יכולות לבוא ברצף, אחת אחרי השניה. כאשר הטכניקות הן חלק מרצף, המשקל, המקצב והמפעם בתוך אותו רצף יוצרים את הקצב שלו. כל שינוי, הפרעה או הדגשה שאינם חלק מאותו קצב נקראים סינקופה (Syncopation) בעברית[1]. ישנן לפחות שתי מסגרות התייחסות לסינקופות, האחת בתוך הרצף, המתייחסת לטכניקות המרכיבות אותו, והשניה מתייחסת לקצב הכללי של העימות, הקרב או התחרות ולרצפים ולטכניקות המופיעות בו.

סינקופות נפוצות בכל לחימה או אומנות לחימה. בעזרת טכניקות אנליזה של קאטה וכלי העבודה של הפירמידה המתודית אפשר לראות שרוב ההתקפות קורות עם סינקופה מקדימה[2].

סינקופה באומנויות לחימה היא מונח כללי, בדומה לתיאוריה של המוסיקה. מספר האפשרויות והדרכים להגיע למקצבים סינקופליים בקאטה, בקרב אימון או בקרב אמת הוא בלתי מוגבל[1]. טכניקה נוספת יכולה להופיע בזמן בלתי צפוי, אפשר להחסיר צעד שמצפים לו והקצב הכללי של הקרב יכול להשתנות באופן מפתיע.

בטכניקות נינג'יטסו, אפשר לראות סינקופות המרכיבות את המכות המקדימות של רוב הקאטות של שיטת קוקישין. מעבר לכך, בזמן שהיריבים תופסים אחד את השני, הקצב הכללי הופך לכאוטי, אבל ניתן לעיתים להתבונן ברגעים סטטיים עם פרצים קצרים של פעולה סינקופלית.

וידאו של קולוקוויום 3 - שיעור של קצב וסינקופה בסיסיים

הערות

  1. 1.0 1.1 Hoffman, Miles (1997). Syncopation. National Symphony Orchestra. NPR. Retrieved on 13 July 2009.
  2. GIngihan (2011). mondo QUOTES. Wasifat. AKABN. Retrieved on 21 September 2014.

קישורים חיצוניים

קטגוריה: