Portal:אייקידו
סרטוני טכניקות של אייקידו
אייקידו ,合気道 ,Aikido,היא מוריהיי אויאשיבה כחיבור ויצירה מחדש של אומנויות הלחימה העתיקות שאותן הוא למד.
אויישיבה שילב טכניקות לחימה, פילוסופיה ומערכת אמונות דתיות למערכת למידה ותרגול. אייקידו מתורגם לעיתים כ"דרך התחברות עם האנרגיה של החיים[1] [2]" . או "דרך הרוח ההרמונית". מטרתו של אויישיבה הייתה יצירת אומנות לחימה שתסייע למתרגלים להגן על עצמם תוך כדי הימנעות מפגיעה ביריב.
תנועות האייקידו משתמשות בהצטרפות לתנועת ההתקפה של היריב והכוונה של אנרגיות ההתקפה שלו. עקרונות הלחימה של האייקידו נמנעים מהתנגדות לכוח שמפעיל היריב. האייקידוקא (מתרגל האייקידו) מוביל את התנע של המתקיף תוך שימוש בכניסה מתאימה ולעיתים בעזרת סיבוב הגוף כמשיק לכיוון ההתקפה. הטכניקות מסתיימות בבריחים או בהטלות[3]. אייקידו יכול להיות מסווג תחת המטריה הרחבה של אומנויות הלחימה העוסקות בהתגוששות.
אייקידו נוצר בעיקר מקובץ הטכניקות של דאיטו ריו אייקי ג'וג'יטסו [4] אבל החל להיבדל מהן בשנות העשרים של המאה הקודמת (1920), בעיקר כתוצאה של מעורבותו של מייסד השיטה, אויישיבה, בדת האומוטה-קיו (Omote-kyo). תלמידיו הרבים של אוישיבה פרשו את הטכניקות והשיטה בצורות שונות, בהתאם לתקופה שבה התאמנו אצל המייסד. כיום מתאמנים באייקידו בכל רחבי העולם בסגנונות ודגשים רבים. כל הסגנונות חולקים את אותו מייסד וכולם מגלים את אותה התחשבות בתוקף. התחשבות זו מהווה את עיקר הביקורת המופנית כלפי אייקידו וסגנונות דומים.
סרטוני טכניקות של אייקידו באקבן ויקי
סרטונים של טכניקות כלי נשק באייקידו:
- ↑ Saotome, Mitsugi (1989). The Principles of Aikido. Boston, Massachusetts: Shambhala, 222. ISBN 978-0877734093.
- ↑ Westbrook, Adele; Ratti, Oscar (1970). Aikido and the Dynamic Sphere. Tokyo, Japan: Charles E. Tuttle Company, 16-96. ISBN 978-0804800044.
- ↑ Pranin, Stanley (2006). "Aikido". Encyclopedia of Aikido.
- ↑ Pranin, Stanley (2006). "Aikijujutsu". Encyclopedia of Aikido.