בעוד מאה שנה MMA יהיה אמנות לחימה עתיקה ונשקים אוטומטיים, שרידים מסורתיים.
סחף של מסורת, איך עושים זהב
באמנויות לחימה, אנחנו לעתים קרובות מתעטפים במסורת - הנשקים העתיקים, הלבוש הרשמי, המינוח הקלאסי. אבל המהות האמיתית של אמנויות לחימה אינה קשורה לייחוס של הטכניקה, לבגדים שאנחנו לובשים או לנשקים בהם אנחנו משתמשים. מדובר בהפיכת האלמנטים הגולמיים, לעתים האכזריים, של הקרב לתרגול רוחני.
כאן הדברים נהיים מסובכים. התרגול שלנו, למרות שהוא מעשי, לפעמים נראה מנותק מהמציאות של קרב מודרני. למשל תרגול עם ציוד מגן כמו כפפות עבות - מעשי לספורט, אבל זה רחוק מאוד מסיכון וחוסר הוודאות של עימות בעולם האמיתי.
צורות אמנויות הלחימה הספורטיביות והאינטנסיביות ביותר לעתים קרובות הן אלו עם הכי הרבה הגבלות וחוקים. ג'ודו אוסר מכות, איגרוף לא מרשה בעיטות, ו-MMA מגביל נשקים. למרות מגבלות אלה, הם נתפסים כאמנויות לחימה תחרותיות. למעשה הם רחוקים מלוחמה ממשית, אך הם נחווים ככאלו בזכות רוח התחרות שלהם.
אנחנו מבלבלים בין הסביבה המבוקרת של דו-קרב לבין הטבע הכאוטי של קונפליקט או מלחמה. יש נוחות פסיכולוגית באמונה שהאימונים שלנו משפרים את היכולות שלנו בשדה הקרב. עם זאת, נוחות זו לא תמיד מתורגמת ליתרון טקטי. תחושה של יכולת הגנה או יכולת לחימה אינה תמיד מצביעה על יכולת.
בנוף העצום של חדשנות אנושית ומכפילי כוח, אמנויות לחימה לא אימצו טכנולוגיות חדשות. אבל ב-AKBAN, אנחנו מכירים בכך שאמנויות לחימה שילבו עם השנים כלים רבים שהיו פעם חדשניים - כמו הקשת והחץ או קשתות רכיבה. אלה עכשיו לא רק נערצים כאמנויות לחימה מסורתיות, הם משמשים ככלים רוחניים.
סביר להניח שמערכות נשק מודרניות המסוגלות להפוך לפרקטיקות מובנות ימצאו בסופו של דבר את מקומן בעולם אמנויות הלחימה. אנחנו כבר רואים את שילובם של כלי נשק חמים, כמו רובים ואקדחים, בספורט תחרותי ואולי בפרקטיקות שחולקות את הערכים של אמנויות לחימה מסורתיות כמו אמנות החרב היפנית. התפתחות זו משקפת לא את הטבע המשתנה תמיד של הקונפליקט אלא את המאמץ האנושי לחתור להפוך חרא לזהב.
בתהליך טרנספורמטיבי זה, תרגול אמנויות לחימה הופך לכלי להפיכת החומר הבסיסי של תוקפנות אנושית למשהו עמוק יותר. מהפעילות המושחתת ביותר של בני אדם - אלימות מאורגנת - צומחת פרקטיקה המציעה למתרגלים יתרונות רוחניים הרבה מעבר לתוקפנות הטבועה בקונפליקטים. זו האלכימיה שעושה את אמנויות הלחימה לכלי חברתי חשוב.
חזור לקריאת המונדו האחר בציטוטים של יוסי שריף
```